Maj 2018. TABUKA anbefaler bogen Kommunebarn

 

Hermed bagsidetekst til Kommunebarn:

I 1995 stiger tre børn og en mor forvirrede ud af en flyvemaskine i Københavns Lufthavn. Laura er den yngste og klamrer sig til sin mor. De er rejst hele vejen fra slummen i Brasilien, fordi moren skal giftes med en dansk mand. Et forhold, der får livslange konsekvenser for børnene. (Bl.a. fordi manden er pædofil, red.).

Kommunebarn er en selvbiografi om massivt svigt. Om at lande i en anden kultur, om overgreb, anbringelse og oprejsning.

Næstformand Bente Nielsen har læst bogen:

På trods det barske og sørgelige indhold var det en god læseoplevelse, da Laura skriver i et meget fint og til tider smukt billedsprog.

Det gør mig ondt og det er skammeligt, at anbringelsessystemet ikke gjorde det muligt for Laura og hendes familie at hele deres skader sammen. En god anbringelse med fagligt kompetente og kærlige voksne kunne have forhindret yderligere overgreb og omsorgssvigt, misbrug af stoffer og psykisk sygdom samt at familien blev splittet.

Der er ingen tvivl om, at Laura er en rigtig god forfatter. Jeg glæder mig til at læse mere fra hendes hånd.