Anne-Marie Thomsen

Navn: Anne-Marie Thomsen
Født: 1960

Kontaktinfo:
Tlf.nr: 22119002
Email: anne-marie@tabuka.dk
Email: tabuka@tabuka.dk

Anbringelseshistorie:
Jeg er vokset op i en familie, med to psykisk syge forældre og med misbrug som en del af dagligdagen. Som 4 årige blev jeg anbragt for første gang – en netværksanbringelse. Siden har jeg været anbragt to gange på børnehjem indtil jeg blev 15 år. Som 16 årige flyttede jeg i egen bolig. Siden blev jeg uddannet pædagog og har arbejdet som sådan de sidste 25 år.

Særlige kompetencer indenfor anbringelsesområdet – foredragsemner:

 

  • * Anbragte børn og deres familie/slægtshistorie.

Med udgangspunkt i konkrete eksempler fra virkelighedens verden, fortæller jeg om, hvorfor er det så vigtigt, at anbragte børn har mulighed for, at blive ved med at være en del af den biologiske familie? Hvad sker der med følelsen af at “høre til” og følelsen af at have ret til en plads i en familie, når et barn anbringes? Hvorfor er det vigtigt, at anbragte børn får deres historie – hele historien – med sig? Hvad kan de bruge deres historie til? Det er, blandt andet, emner jeg kommer omkring.

  • * En 250 år gammel negativ sociale arv – og hvordan den blev lagt i graven .

I dette foredrag følger vi en slægt gennem 250 år. En lille dreng bliver født i københavn, efterladt i en kasse og afleveret på den kongelige fødselsstiftelse. Her får han et navn, Jens Sørensen, og bliver sendt i pleje på landet. Det er en tid, hvor dét at være plejebarn er en temmelig risikabel affære – kun få plejebørn overlever det første år. Hvordan overlever Jens i disse barske vilkår? Og hvad er prisen? Den røde tråd bliver den negative sociale arv, der følger slægtens medlemmer op til vores tid. Først efter 250 år bliver den negative arv lagt i graven.

Foredraget er baseret på min egen slægts historie. I over 30 år har jeg forsket i, hvordan den negative sociale arv og psykisk sygdom, har fulgt familien op gennem generationerne. Resultatet er tankevækkende – og meget lærerigt.

  • * Min egen livshistorie

Ikke at den er særligt spændende – men tankevækkende, dét er den. Tankevækkende, fordi jeg faktisk har klaret mig og er blevet et velfungerende individ, trods meget dårlige odds. Født som datter af to psykisk syge forældre, udfordret med en meget turbulent og “oplevelsesrig” barndom, anbragt flere gange på børnehjem – og fra en meget tidlig alder på egen hånd, med masser af ansvar og en kæreste, i hvis familie seksuelle overgreb var det naturlige. Hvordan komme man igennem dét uden psykiske mén??

Nuværende beskæftigelse:
Arbejder som pædagog og underviser i LOF aftenskole.