Hanna

Navn: Hannah Holm Bjerrum
Født: 1981

Kontaktinfo:
Email: hannah@tabuka.dk

Anbringelseshistorie:

Jeg kommer af en søskendeflok på fire, en tvillingebror, en storebror (med under et år imellem) og en lillesøster som er godt ti år yngre end jeg selv. Vi har igennem hele mit liv været under opsyn af kommunen og psykologer. Dog var det forunderligt, at vi igennem ca. 8 år fik jævnligt tæsk uden der blev grebet ind. Der har været mange depressive perioder fra min mors side, som resulterede i vold, druk og fravær både i fysisk og psykisk henseende. Min tvillingebror og jeg har stort set altid fået at vide, at vi var et uheld og ikke var ønsket, hvorimod min storebror og lillesøster var ønsket. Dette betyder dog ikke at deres liv har været nemmere. Da jeg var ca. 12 år gammel var vi tre børn der flygtede indenfor tre uger, dog fjernede kommunen ikke min lillesøster. Min tvillingebror og jeg blev anbragt i plejefamilie samme sted, trods modstand fra mig. Der boede vi i godt fire år, selvom jeg flere gange havde gjort kommunen opmærksom på den manglende interesse omkring mig. Det handlede om penge, hvor jeg ofte hørte plejemoren omtale mig i form af det mindste beløb ud af fem plejebørn. Plejefaren begik selvmord, hvorefter jeg blev flyttet på opholdsted. Dette fordi jeg var for ung til ungdomsbolig (15 næsten 16 år) og for gammel til plejefamilie, sagde kommunen. Jeg kæmpede min ret for en HF eksamen, hvilket praktisk talt var uhørt, da jeg var den første der gjorde det på to afdelinger i de 16 år de havde eksisteret. Flyttede ud for mig selv dagen før jeg blev 18 år.

Jeg har ud over min HF eksamen boet i London pga. job. Jeg har en HGS eksamen fra handelsskolen.

Mit liv i dag:

I januar 2015 afsluttede jeg min bachelor uddannelse som pædagog, med innovation i fokus og satser på at starte på en master uddannelse indenfor de næste par år.

Hvad kan jeg tilbyde:

  • Jeg stiller gerne op til debat i fora hvor der kan udveksles forbedrede initiativer for udsatte og anbragte børn og unge.

Hvad står jeg for:

Jeg har stor interesse i, at barnet bliver hørt ud fra dets perspektiv og ikke ud fra de voksnes perspektiv.

  • Jeg tror på, at vi skal blive bedre til at gøre barnet valid i eget liv og dermed skal barnet også have mulighed for at sætte krav til omverdenen.
  • Mange børn kender ikke deres rettigheder og det har de krav på.