Mia

Navn: Mia Nordstrand
Født: 1982

Kontaktinfo:
Email: mia@tabuka.dk

 

Anbringelseshistorie:
Jeg er skilsmissebarn og opvokset i socialt boligbyggeri. Jeg var den stille pige, der grundet mobning og psykisk omsorgsvigt, blev vild. En blanding af selvskadende adfærd, dårlig omgangskreds, angst, selvmordsforsøg og hashmisbrug ledte til, at jeg som 14årig søgte hjælp. Som knap 15årig blev jeg anbragt, først på ungdomspension, derefter i en kombination med ungdomspsykiatrisk afdeling, opfølgende med et efterbehandlingshjem, som jeg stak af fra, og kom kort tid tilbage hos mor – for endelig – som 17,5årig, at få egen lejlighed med efterværn. Min historie byder på alt fra den gode fortælling om den bedste kontaktperson, til fortællingen om det store systemsvigt, fra tillid til paranoia og om kampen for at genvinde troen på sig selv.

Særlige kompetencer indenfor anbringelsesområdet:
Alt inden for området, børn og unge og anbringelser har siden år 2000 haft min interesse – jeg har været med i TABUKA bogen og bogen om baglandet og har været med siden TABUKA startede som Landsforening. Særligt har jeg fokus på forebyggende foranstaltninger, efterværn og rettigheder. Jeg deltager og hjælper derfor til, hvor mine kompetencer og erfaringer kan være til størst mulig gavn. Jeg tager ud som lære på seminarier og de sociale højskoler – holder foredrag fra mindre til større events med fokus på området og sidder med i følgegrupper bl.a. på SFI såvel som i ekspertpaneler inden for børn og ungeområdet.

Personligt har jeg erfaringer fra, at have været indskrevet inden for døgninstitutioner og psykiatri, at have modtaget foranstaltninger som efterværn, ung i arbejde, psykologisk og psykiatrisk rådgivning.

Arbejdsmæssigt har jeg erfaring fra, at arbejde med; børn/unge og voksne – døgninstitutioner, som kontaktperson/pædagog, med efterværn, ungdomssanktionen fase 3, forebyggende foranstaltninger, psykisk syge, misbruger og hjemløse m.m. Jeg er i dag uddannet pædagog.

Foredragsemner:

  • Min historie i bakspejlet: perspektivering, aktindsigt og forståelse af problematikker, indre styrker og hvordan kommer man videre – fra at mangle, til at få, til at give hjælp.
  • Barnets stemme: Om relationer, netværk, & den gode kontaktpædagog. Om at se og gribe problemerne før de bliver for store og mange – hvad kan vi voksne gøre bedre, eller mere af.
  • Voldtægt: De første tanker, retssagen, følelserne, billederne, hjælpen, dilemmaerne (troværdighed og tillid), personlig fremtoning, nye kærester, og livet efterfølgende.
  • Psykisk sygdom: At være syg, om at føle, ikke føle sig syg, indlæggelsen, det kliniske miljø, uvisheden om fremtiden, at komme videre (depression, cutting og PTSD).
  • Efterværn: Om at blive voksen, være alene og genopbygning af selvværd, skole og arbejdsklar.
Nuværende beskæftigelse:
Udannet pædagog. Arbejder som kontaktpædagog i den forebyggende foranstaltning ”Den korte snor”, København.